Blog


Notice: Undefined index: image_header_id in /var/www/clients/client2/web25/web/res/template/web/page.phtml on line 8

Notice: Undefined index: meta_description in /var/www/clients/client2/web25/web/res/template/web/article/list.phtml on line 7

Notice: Undefined index: title in /var/www/clients/client2/web25/web/res/template/web/article/list.phtml on line 8
  • Majak Willemstoren 02 - bonaire, karibik 1500.jpg

    Bonaire, potápěčský ráj

    Již před časem jsem vás zavedl na ABC ostrovy, jak se také někdy nizozemským ostrovům u pobřeží Jižní Ameriky říká.

  • Dubaj.jpg

    Dovolená v Dubaji

    Dubaj patří mezi stále oblíbenější lokality nejen pro české turisty, a to i díky prosluněným plážím, kterých se dočkáte také během našich zimních měsíců. Zdejší lokalita má punc exotiky a luxusu. Před padesáti lety byste toto město v poušti hledali marně. Našli byste tu jen beduínské chýše a stany. Tak rychlý je rozvoj města a staveb, které ohromují svět. Objevujte krůček po krůčku arabský svět, stačí si jen zajistit letenky a vyrazit do míst, kde je teplé počasí a vysoká vlhkost vzduchu po celý rok.

  • video dovolená zanzibar.jpg

    Exotický Zanzibar - video

    Krásné moře a pláže, ale také plantáže s vůní hřebíčku, vanilky, skořice nebo muškátového oříšku a pozoruhodná příroda, to vše je Zanzibar.

  • Prilet na Tarawu_Kriribati, vánoční ostrov1500.jpg

    Vánoční ostrov - Kiribati

    Prosinec je pro mne vždy korunován adventem a následnou oslavu narození Ježíška – Vánocemi. Nejsem určitě jediný, kdo se na Vánoce těší a má je v oblibě. Tak to měli i námořníci, kteří se během roku plavili na lodích a objevovali nové souše uprostřed oceánských vod.

  • 20120115-08-Atoly-02.jpg

    Maledivy, ráj v Indickém oceánu

    Dnes se pokusím vám rozbít vžité klišé, že některé země jsou pouze pro bohaté. Mezi takové země je řazena i malá republika téměř ztracená v modrých vodách Indického oceánu. Maledivy jsou vnímanou destinací, která je přednostně určená pouze k odpočinku. Mnoho cestovních kanceláří doporučuje po namáhavém poznávacím zájezdu Srí Lankou či jižní Indií prodloužit si pobyt na klidných Maledivách.

  • Plymouth - Ostrov Montserrat, Karibik 1500.jpg

    Montserrat, ostrov v nouzovém stavu

    Pro tento měsíc, jsem si pro vás připravil pozvánku na ostrov, který už od roku 1995 je v nouzovém stavu. Přiznávám, že události těchto dnů mě na tuto myšlenku přivedly. Jsem optimista a věřím, že nouzový stav nebude dlouho trvat a opět budeme moci vyrazit do světa za objevováním nejen přírodních a kulturních památek, ale také za objevování sebe sama.

  • let do newyorku kopie.jpg

    Málem zmeškaný let do New Yorku

    Již devátým rokem vozím naše klienty na letiště, při kterém zažívám, i když se to nemusí zdát, hodně dobrodružství a dozvídám se také o zajímavých zážitcích z cest. V dnešním článku Vám představuji jeden příběh našeho zákazníka, o tom, že se občas může vyplatit přijet ke svému odletu i na poslední chvíli.

  • Parkování R7 clanek.jpg

    Parkování u letiště, kde osobní přístup berou osobně

    Kdekdo si zakládá na osobním přístupu, ale kolik firem to myslí opravdu vážně? Kde nejste jen číslem vašeho účtu či vaší kreditky? Naše služba Parkování R7 si na osobním přístupu zakládá a proto vás kromě článků o parkování, cestování či létání budeme od teď také informovat, i o našem "zákulisí" - ať nahlédnete pod pokličku naší práce a víte, co obnáší takový provoz parkování u Letiště Praha. Začněme ale od začátku- u nás, co jsme vlastně zač a odkud jsme se tu vzali :-)

  • Korsika ostrov pobřeží 1500.jpg

    Korsika, ostrov císaře Napoleona

    Naproti Janovskému zálivu, na druhé straně Ligurského moře, leží ostrov připomínající zatnutou pěst. K tomuto čtvrtému největšímu ostrovu středomoří byste asi těžko hledali příměr. Jmenuje se Korsika a je zkrátka svůj. Má svoji jedinečnou přírodu, kulturu, řeč i vůni. Jeho asi nejvýznamnější rodák, kterým nebyl nikdo slavnější, než sám císař Napoleon Bonaparte, o něm prohlásil, že i kdyby měl zavázané oči, Korsiku pozná podle vůně. A myslím, že nelhal.

  • galata - istanbul, turecko 1500.jpg

    Istanbul, na víkend do orientu

    Pokud má někdo chuť odskočit si na víkend do orientu, není to již žádný problém. Stačí nasednout v Praze na letadlo a během pouhých sto padesáti minut se ocitne na samé hranici Evropy, ve městě plném mešit, minaretů a bazarů. Turkish Airlines provozuje přímou linku z Prahy do tureckého Istanbulu, a to s možným odletem v pátek a příletem v pondělí nebo v úterý, což je ideální doba na prodloužený víkend v této atraktivní metropoli.