Blog


Notice: Undefined index: image_header_id in /var/www/clients/client2/web25/web/res/template/web/page.phtml on line 8

Notice: Undefined index: meta_description in /var/www/clients/client2/web25/web/res/template/web/article/list.phtml on line 7

Notice: Undefined index: title in /var/www/clients/client2/web25/web/res/template/web/article/list.phtml on line 8
  • nejkrásnější místa na potápění ve světě.jpg

    6 nejkrásnějších míst k potápění

    Stále více lidí se přiklání k aktivnější dovolené, která je jak o odpočinku, tak o fyzickém výkonu a dobrodružství. Jednou z možností, jak ozvláštnit dny u moře je potápění či šnorchlování. Za obdiv nestojí jen svět nad hladinou moří a oceánů, své kouzlo skrývají i hlubiny moří a oceánů. Na světě existuje nepřeberné množství destinací, kam se můžete za krásami podvodního světa vydat. My vám některá z těchto míst krátce představíme.

  • Velky barierovy utes 1500.jpg

    Cairns a Velký bariérový útes

    Minule jsem vám slíbil, že vás i v dalším pokračování seriálu o Austrálii zavedu do Queenslandu. Tentokrát vám představím jednu z nejvyhlášenějších přírodních památek Austrálie. Tou je podmořský Velký bariérový útes. Nejlepším výchozím bodem je město Cairns, které se nachází na východním pobřeží a je omýváno Tichým oceánem.

  • Pohled na pristav_Nová Kaledonie1500.jpg

    Nová Kaledonie, na prahu samostatnosti

    Pro nadcházející podzimní dny jsem pro vás vybral tichomořskou destinaci. Na konci října si připomínáme 100 let od založení Československa. 4. listopadu proběhne na tichomořském ostrově Nová Kaledonie referendum, ve kterém se rozhodne, zda ostrov zůstane pod francouzskou samosprávou, třebaže s rozsáhlou autonomií, nebo vykročí vstříc úplné samostatnosti.

  • příjezd na letiště.jpg

    Úsměvný příběh z parkování

    Jelikož se naše rodina již spoustu let zabývá parkováním u Letiště Praha, je u nás zcela běžné, že všichni z rodiny umíme jezdit všemi auty z našeho vozového parku. Nezáleží na tom, jestli je to žena nebo muž, prostě musí mít zkušenost a být schopen řídit kdykoli jedno z našich aut (Volksvagen Caddy, Ford Transit nebo Volkswagen Transporter). Také každý musí znát používané zkratky i objížďky přímo na pražské letiště, abyste byli u svých odletů včas.

  • Štýrský Hradec_Katedrala 1500.jpg

    Štýrský Hradec

    Začal nám podzim, ale ještě je čas si užít krásné podzimní dny na cestách, třebaže se později rozednívá a dříve stmívá a sem tam se objeví přízemní mrazíky. Nabízím vám na podzimní dny návštěvu druhého největšího rakouského města Grazu.

  • Chiva hradby uzbekistán_1500.jpg

    Nová e-Víza do Uzbekistánu

    Středoasijský Uzbekistán se od 15. července tohoto roku zařadil mezi země, které umožňují cestovatelům získat vízum velmi snadnou cestou – přes internet. Takto získané vízum je platné pro turistické cesty do 30 dnů. Za vízum zaplatíte 20 amerických dolarů, takže je potřeba mít platební kartu pro internetové transakce. Jelikož je to čerstvá novinka, předpokládám, že ještě pár dní budou systém ladit.

  • Řím - Park Popolo.jpg

    Řím - fotogalerie

    Řím je okouzlující město, kam se budete určitě rádi znovu vracet. Vybrali jsme pro vás pár snímků z návštěvy tohoto města :)

  • 20140111-22 Atol 11.jpg

    Hurá na cesty!

    Málokdo z nás se nerad vydává na cesty. Když už Vás tato rubrika zaujala, předpokládám, že jsme na stejné notě a poznávání jiných krajů, mravů a stylů života je vám blízké. Někde jsem vyčetl, že cestování přináší trojí radost do života: těšení se, cestování a vzpomínání na prožitá dobrodružství.

  • Bavorsko -Zamek Neuschwanstein1500.jpg

    Bavorské pohádkové zámky

    Májové dny vybízejí na výlety. Dnes vám nabídnu tip na výlet k našim západním sousedům do Bavorska. Bavorsko je největší spolkovou zemí Německa. Hlavním městem je Mnichov. Bavorsko samo sebe označuje za svobodný stát (Freistaat), což však neznamená, že by tu sílil nějaký nacionalismus a separatismus. Bavoři tímto označením vyjadřují, že jejich země má demokratický a republikánský charakter.

  • Curacao-Dancing Queens1500.jpg

    Curaçao, ostrov s vůní likéru

    Dnes vám s radostí představím jihoamerický ostrov, který je omýván vodami Karibského moře. Jedná se o autonomní ostrov s postavením země v rámci Nizozemského království. Tím voňavým ostrovem je Curaçao. Ostrov je vzdálen od pevniny Jižní Ameriky necelých 100 kilometrů a nabízí směsici kreolské, afroamerické, evropské, levantské a východoasijské kultury. Je to tím, že evropští kolonizátoři přiváželi na ostrov africké otroky, levnou pracovní sílu z indonéské Jávy, která byla po staletí pod nizozemskou správou a doputovali sem i potulní židé – Ahasveři.