Uzbekistán nově bez víz

Od 1. února 2019 cestovní pas České republiky opět posílil. Díky tomuto cestovnímu dokladu se dostaneme do další země pohodlněji a levněji. K prozkoumání nás láká středoasijská republika Uzbekistán, která zrušila vízovou povinnost za účelem turistiky, která nepřesáhne 30 dnů.

Chiva - Uzbekistán

Jak cestovat do Uzbekistánu?

Do Uzbekistánu je nejpohodlnější cestování letadlem. Vstupní branou do této vnitrozemské republiky je hlavní město Taškent. Do Taškentu se nejlevněji dostanete s jedním přestupem přes Moskvu.

Uzbekistán nabízí trojici historických měst s památkami: Taškent, Samarkand a Bucharu. Ráz těchto měst určovala ve středověku procházející Hedvábná stezka. Třebaže je země muslimská, radikální islám zde nenaleznete, což má na svědomí i dlouhá léta socialistické správy Sovětského svazu. Uzbekistán byl do roku 1991 jednou z patnácti svazových republik výše zmíněného státního útvaru.

Minaret, Chiva - Uzbekistán

Jak se v Uzbekistánu domluvit a kde si směnit peníze...

Pokud jste jazykově vybaveni ruštinou, nebudete mít problém s dorozumíváním. Mladší generace už zvládne s vámi hovořit i anglicky. Směnu peněz nechte až do Uzbekistánu. Snadno směníte americké dolary i eura, pokud máte zásoby ruských rublů, směníte i je.

Ulice, Chiva - Uzbekistán

Přečtěte si také o další exotické zemi, která donedávna byla kvůli nesnadnému povolení ke vstupu, západními turisty málo navštěvována - Omán, dovolená v zemi kadidla.


Přečtěte si další článek
Zaujal Vás náš článek?

Sdílejte ho na Facebooku

Chcete posílat články na e-mail?

Ochrana proti spamu:
Opište kontrolní text z obrázku. Jestliže nemůžete text přečíst, změňte jej