Zaparkovat a odletět. Nic víc, nic míň

Dovolenou si každý představuje jinak, ale na jedné věci se přeci jen shodneme – nikdo si nechce zbytečně přidělávat starosti. Letenky na stole, kufry sbalené, teď už jen vymyslet, kam s autem. Následující text berte jako rady, čeho se vyvarovat.

Ruce pryč od centra

Pokud na dovolenou odlétáte z Letiště Praha, nelaškujete z myšlenkou parkování v centru města. Čeká na vás totiž hned několik situací, kterým byste se raději vyhnuli.

Hledání vhodného místa totiž dokáže zacvičit s nervovou soustavou i těch nejodolnějších jedinců. Modré, zelené i oranžové zóny komplikují život veškerým motoristům, kteří se v hlavním městě ocitnou. Pokud v nějaké z nich zaparkujete, téměř s jistotou si automobil bude po návratu vyzvedávat na jednom z odstavných parkovišť. To by byla ošklivá kaňka na závěr celé dovolené.

Kdo se bojí, nesmí na nehlídané parkoviště

Kdo by nechal třeba dva týdny auto bez dozoru, když jsou dnes zloději schopni vymlátit okénka kvůli balíčku žvýkaček? Dlouhodobých hlídaných stání je v Praze pomálu.  A když už nějaké naleznete, čeká vás trmácení se z periferie na letiště městskou hromadnou dopravou.

Kdo to kdy zkusil, potvrdí, že jízdu „mastnou tyčí“ na letiště by dobrovolně absolvoval jen masochista – do autobusu se občas nevejdete, a když zrovna ano, vaše intimní zóna dostane pořádně na frak. A třeba v případě nočních letů máte zkrátka smůlu.

Nenechte ze sebe sedřít kůži při parkování na letišti

Zdá se, že vám zbývá poslední možnost – vsadit vše na oficiální parkování na Letišti Václava Havla. Ale peníze, které za parkování přímo v letištním areálu zaplatíte, se dají lépe utratit třeba zrovna na dovolené.

To nejlepší na konec – představte si, že by vám někdo nabídl levné parkování u Letiště Praha (5 minut po dálnici R7) a ještě by vás dovezl na letiště vlastním klimatizovaným mikrobusem. A při zpáteční cestě vás naopak dovezl až k vašemu vozu.  Připadá vám to jako lákavá nabídka? Tak si na nás vzpomeňte, až poletíte na dovolenou a zarezervujte si parkování předem!

Přečtěte si další článek
Zaujal Vás náš článek?

Sdílejte ho na Facebooku

Chcete posílat články na e-mail?

Ochrana proti spamu:
Opište kontrolní text z obrázku. Jestliže nemůžete text přečíst, změňte jej

Štítky:
letiště Praha Ruzyně, letiště Václava Havla, parkování na letišti Praha, parkování u letiště Praha, parkoviště u letiště Praha Ruzyně