Nová e-Víza do Uzbekistánu

Středoasijský Uzbekistán se od 15. července tohoto roku zařadil mezi země, které umožňují cestovatelům získat vízum velmi snadnou cestou – přes internet. Takto získané vízum je platné pro turistické cesty do 30 dnů. Za vízum zaplatíte 20 amerických dolarů, takže je potřeba mít platební kartu pro internetové transakce. Jelikož je to čerstvá novinka, předpokládám, že ještě pár dní budou systém ladit.

Samarkand, mešita - Uzbekistán


Uzbekistán, město na Hedvábné stezce

Uzbekistán je zajímavá země na Hedvábné stezce a za návštěvu určitě stojí. Už ty názvy měst vonící Orientem: Buchara, Chiva, Samarkand. V této zemi naleznete i památky zapsané na seznam UNESCO.

Chiva, hradby - Uzbekistán

V Uzbekistánu se platí uzbeckými sumy, které v České republice nekoupíte. Směnit můžete americké dolary, eura, popř. i ruské rubly. Málokdo z nás ovládá uzbečtinu, ale s ruštinou či u mladých s angličtinou se bez problému domluvíte.

Tak jen doufám, že nový elektronický systém vydávání víz se rozběhne hladce a nestane se to, co potkalo africké Kapverdy, které spuštění bezvízového styku oddálily až na 1. leden 2019.

O dalších zemích, které zavedly systém e-visa se dozvíte v dalším článku Rozšiřování systému E-Visa.

Přečtěte si další článek
Zaujal Vás náš článek?

Sdílejte ho na Facebooku

Chcete posílat články na e-mail?

Ochrana proti spamu:
Opište kontrolní text z obrázku. Jestliže nemůžete text přečíst, změňte jej