Užitečné cestovatelské weby, které se vyplatí znát

Často se nás při cestách na letiště ptáte na užitečné weby o cestování. Před pár týdny jsme vám sepsali místa, kde najdete levné letenky, dnes pokračujeme novou várkou tipů. Poznejte zajímavé weby, které se vám při cestách do zahraničí budou zaručeně hodit.

Airbnb

Jedním z nejrychleji se rozvíjejících webů užitečných pro cestování je určitě Airbnb. Princip projektu je jednoduchý, můžete ubytování nabízet nebo se naopak levně ubytovat kdekoliv ve více než 190 zemích světa. Neočekávejte předražené hotely, ale spíš byty, domy, chaty a další "domácí" ubytování. Může být levné, ale i luxusní a třeba i netradiční. Záleží jen na tom, co a kde hledáte. Bude to přenocování na zámku, týdenní pobyt v haciendě nebo snad měsíční dovolená v domě na pláži?

Booking

Číslem jedna pro rezervaci ubytování po celém světě je zcela určitě portál Booking. Momentálně si přes něj můžete zarezervovat pobyt ve více než 820 tisících hotelů, apartmánů a dalších ubytovacích zařízení ve více než 80 tisících destinacích. Samozřejmostí jsou opravdu velmi podrobné informace o hotelu a ověřená hodnocení od cestovatelů, abyste si vždy vybrali to nejlepší, co chcete. 

Booking.com

Couchsurfing

Obdobou již zmiňovaného Arbnb je Couchsurfing, ale s jedním podstatným rozdílem - ubytujete se zcela zdarma. Myšlenka byla původně prostá, nabídnout doslova přenocování na gauči při cestách po zahraničí. Dnes je z toho už zažitý trend a ubytování můžete nabídnout klidně i vy u sebe doma. Oblíbený je web především pro všechny mladší cestovatele, kteří chtějí poznat svět a seznámit se s novými lidmi.

Google Maps

Mapy od Googlu určitě znáte, ale byla by chyba je vynechat. Vždy v nich najdete, co potřebujete. Můžete si změřit vzdálenosti mezi různými místy, naplánovat cestu nebo výlety pro dovolenou, podívat se na aktuální dopravní situaci, mrknout na webkamery atd.

Hedvábná Stezka

Máme tu i zajímavého českého zástupce. Pokud plánujete vyrazit za dobrodružstvím, na Hedvábné Stezce najdete spoustu užitečných informací z celého světa - rady na cestu, cestopisy i diskuze o mnoha místech ze všech světadílů. 

Hedvábná stezka

HolidayCheck

Portál HolidayCheck je jedním z největších světových webů s recenzemi hotelů a pravděpodobně největším evropským. V rozsáhlé databázi najdete hotely ve všech destinacích, srovnáte ceny, prohlédnete podrobné hodnocení (rozdělené podle různých kritérií, např. čistota, jídlo, zábava...), podíváte se na fotky míst a přečtete si osobní doporučení lidí, kteří už v ubytovacím zařízení bydleli. Svou dovolenou si můžete pochopitelně rovnou i objednat.

Levné letenky

Tipy na blogy s levnými letenkami či vyhledávače letenek jsme psali nedávno, mrkněte se na článek kde hledat levné letenky.

Parkování R7

Tenhle web by vám určitě neměl uniknout. Parkování R7 je ideální volbou pro každého, kdo chce parkovat bezpečně a s komplexním pojištěním za dobrou cenu u pražského Letiště Václava Havla :-)

Parkování R7

Rome2Rio

Chcete-li nejen na dovolené cestovat co nejrychleji a nejlevněji, pak se seznamte s webem Rome2Rio. Funguje jednoduše - zadáte místo, kde právě jste, a místo, kam se chcete dostat. A Rome2Rio vám najde všechny možné cesty a trasy (autem, autobusem, vlakem, letadlem, lodí...) včetně srovnání cen s různými dopravci.

Tripadvisor

Oblíbený portál Tripadvisor je momentálně asi největším cestovatelským webem na světě. Můžete na něm procházet miliony recenzí hotelů a dokonce i restaurací, atrakcí, destinací a mnoha dalších míst, samozřejmě se i objednat přímo ubytování v místě, které se vám zalíbí. Každoročně tenhle web také udílí hodnotné ocenění Travelers Choice pro nejlepší hotely, resorty, destinace, pláže, ostrovy a mnoho dalšího, co lze hodnotit.

Tripadvisor

Tripomatic

Míříte na dovolenou třeba do některé evropské metropole a nechcete vynechat nic důležitého? S tím vám pomůže Tripomatic. Vytvoříte si v něm výlet, zadáte termín příjezdu a odjezdu a na mapě si pak ve své destinaci naklikáte místa, kam byste chtěli. Web vám najde trasu mezi místy, spočítá vzdálenost i čas cesty, abyste vše stihli jak budete potřebovat.

Trivago

Dalším zajímavým webem je určitě Trivago. Tenhle portál "ví o hotelech vše", jak možná znáte z reklamy. Jde o metavyhledávač hotelů, který srovnává nabídky více než 200 rezervačních portálů (třeba z výše zmiňovaného Booking.com, dále např. Hotels.com, Venere.com atd.) pro stovky tisíců hotelů. Tak jako ve všech ostatních případech i tady najdete o každém hotelu spoustu potřebných informací a nechybí ani recenze dřívějších ubytovaných.

Další zajímavé tipy a cestovatelské články najdete na našem blogu :)

Přečtěte si další článek
Zaujal Vás náš článek?

Sdílejte ho na Facebooku

Chcete posílat články na e-mail?

Ochrana proti spamu:
Opište kontrolní text z obrázku. Jestliže nemůžete text přečíst, změňte jej