Krásné San Francisko

V San Francisku jsme strávili 3 krásné dny a litujeme, že nás tlačil čas a museli jsme tolik zajímavé město opustit.

Ubytování v San Franciscu

V první řadě vám doporučím ubytování. Zarezervujte si kemp pod Golden Gate Bridge spoustu měsíců dopředu a užijte si tak dominantu města z naprosté blízkosti, ráno i večer. Rezervace zde – Kirby Cove Campground.

Nám se bohužel nepoštěstilo strávit v kempu jedinou noc, a tak jsme se obrátili na Airbnb. Jsem si téměř jistá, že Airbnb se vyplatí více, než jakýkoliv hostel

Alamenda Island se stal naším domovem na 3 dny. Každý den ráno nás v přístavu naložila loď a my se nemuseli starat o dopravní zácpy a parkování. A bonus v podobě každodenních výhledů na město. 

San Francisco - ulice

1. Co se dá za jeden den v San Francisku v klidu stihnout? 

Mnohé! Podívejte, co míst jsme navštívili my. 

První, co nás zaujalo hned, jak nás loď vyložila v přístavu byla nástupní mola. Především Pier 39. Tak tady vám půjde rozhodně hlava kolem. Obchůdky, kavárny, restaurace, zábava...a tuleni ve vodě.

Další zastávka byl Fisherman’s Wharf. Zde čekejte davy turistů, obchody se suvenýry a takový hlavní bod všeho dění. (Pokud jste turista.:-)) Když už jste došli až sem, zajděte se podívat na točnu známé historické Cable Car a třeba se i svezte. My se spokojili s fotkou a razili jsme si cestu městem dál. Víte kam? No přeci na Lombard Street. Tu si opravdu nenecháme ujít. Nejklikatější ulice světa. Snad každý ji už viděl v nějakém filmu. Co se týče ulice, má rada zní, nazujte tenisky a pěkně si ji vyjděte a sejděte po svých. Tvoří se tu kolony, chudáci místní obyvatelé nemají chvíli klidu a stejně když řídíte, nemáte takový čas si tu klikatost tolik vychutnat. A navíc až sejdete dolů, pokračujte po stejné ulici zase pěkně nahoru až ke Coit Tower. Coit Tower byla postavena v roce 1930 a naskytne se vám z ní 360 stupňový výhled na město. Velmi krásná a zajímavá stavba. 

Lombard Street - San Francisco

Na co si dát pozor? Mějte dostatek času. Na výtah kvůli návalu zvědavců jsme čekali 45 minut. Vstup stojí asi jen 8$, takže se čekání vyplatí. 

Chinatown v San Francisku stojí za návštěvu. A tak také proto se tato čtvrť pro nás stala dalším cílem v naší městské procházce. 

Den byl u konce, máme spoustu zážitků, počasí se vydařilo a foukalo jenom v peněžence – město je velmi drahé.

2. Co bylo v plánu další den? 

No přeci most! V jedné půjčovně jsme si zapůjčili kola na celý den a vydali se směrem ke Golden Gate Bridge. Rada? Jenom blázen si v SF půjčí kolo. Víc kopcovatější město na světě snad neexistuje. :-) Každopádně líbilo se nám to, ne, že ne. Červený most jenom zářil, modrá obloha nemohla být modřejší a naše nálada lepší. Konečně vidíme most na vlastní oči. Po důkladném prozkoumání mostu ze všech úhlů (2,5 km délka a 7$ cena za přejezd autem) nás cyklostezka zavedla do ohromného parku zvaného Golden Gate Park. Proč do parku? Tak zaprvé nás lákaly dřevěné větrné mlýny a za druhé viktoriánská budova – Conservatory of Flowers. Ale pokud máte celý den čas, určitě zavítejte do de Young Museum a Japanese Tea Garden. A nebo víte co? V informacích si naberte mapky parku a zajeďte do všech jeho koutů.

Prožili jsme nádherný den. Mimochodem ceny kol se pohybují přibližně 40$/den

Golden Gate - San Francisco

3. Alcatraz, den třetí. 

Zarezervujte si neuvěřitelný výlet do nejznámější, dnes už nevyužívané, věznice na světě. (Nejen kempy, ale i takové výlety se musí rezervovat opravdu předem.) – rezervace zde.

2 a půl hodiny/ 45$/ neskutečný zážitek

Alcatraz nás všechny ohromil ponurou atmosférou, opuštěností – i když se nachází od centra, co by kamenem dohodil, opravdovostí a syrovostí.

Nejlepší audioprohlídka, ze které mrazí v zádech, děsivé cely, některé stále s věcmi tak, jak je někdo opustil, strašidelné historky, fotografie a mnoho dalšího vás čeká ve věznici Alcatraz.

Alcatraz - San Francisco

Druhou půlku dne jsme se potulovali městem, narazili jsme na čisté a upravené ulice s krásnými viktoriánskými domy, na finanční zónu zaplněnou kancelářemi a obchodníky, ale i na boční špinavé ulice s bezdomovci a opuštěnými existencemi. Každé město má svá stinná zákoutí, i San Francisko, jen nejsou návštěvníkům tolik na očích jako jinde. 

Ať se vám kouzelné San Francisko líbí!

PS: Nezapomeňte se zajet podívat na Painted Ladies jako my (barevné domky jako z pohádky z Viktoriánské a Edvardovské éry). Najdete je u Alamo Square.

Přečtěte si také o dalších amerických městech - o Překvapení v Los Angeles a Dovolené v New Yorku :-)

Přečtěte si další článek
Zaujal Vás náš článek?

Sdílejte ho na Facebooku

Chcete posílat články na e-mail?

Ochrana proti spamu:
Opište kontrolní text z obrázku. Jestliže nemůžete text přečíst, změňte jej