Jak si vybrat parkování u Letiště Praha Ruzyně

Parkováním u Letiště Praha Ruzyně se zabýváme více jak 10 let. Často se nás ptáte, jak se v nabídce orientovat a na co si dát pozor.

Také vyprávíte své zkušenosti s parkováním nebo příběhy, když jste vyzvedávali své přátele či známé na letišti v Praze. My jsme také dříve při našich cestách za poznáním parkovali na letišti a nechávali auto v prostoru dnešního parkoviště u terminálu T2 a báli se, jestli tu auto po návratu ještě bude a v jakém stavu…

Naštěstí je to jednodušší než dříve a už nikdo nemusí složitě cestovat a přemlouvat své kamarády a známé, aby ho na letiště v Praze odvezli. Dnes již existují služby, jako je právě ta naše.

Pojďte si s námi shrnout to nejdůležitější a na co si dát při výběru pozor.

Parkoviště u letiště aneb na co se zaměřit při výběru

Chystáte-li se na dovolenou a odlétáte z Prahy, vyplatí se vědět, jak vybrat vhodné parkoviště pro svůj automobil. Roli nehraje pouze cena, vzdálenost od letiště Praha, bezpečnost či přeprava na letiště nebo třeba doplňkové služby. Na co vše je dobré myslet a podle čeho parkování zvolit?

Parkování u letiště - hlídané parkoviště

Vzdálenost  parkoviště od Letiště Václava Havla v Praze

Spoustu lidí si vybírá parkování u letiště právě podle vzdálenosti parkoviště od letiště. Blízkost parkoviště u letiště v Praze, ale také zvyšuje cenu za parkování. Rozdíl v ceně může být i několik stokorun. Protože se ale vždy doporučuje být na letišti už dvě hodiny před odletem, nehraje vzdálenost k terminálům při výběru parkování nijak výraznou roli. Pokud je parkoviště např. v dojezdu jako naše 5-7 minut. I těch 10 minut dojezdu je dostačující a nedůležité.

Ceny parkování u Letiště Praha

Pro mnoho lidí je cena za parkování nejdůležitějším měřítkem, podle něhož parkoviště u pražského letiště vybírají. Vyplatí se ale parkovat tam, kde je to nejlevnější? Nízká cena obvykle může znamenat i horší kvalitu služby. Například nepříliš dobré zabezpečení, chybějící oplocení parkoviště či nulové pojištění nebo také parkování na zahradě a pod stromy. I takové parkování vám mohou nabízet. Totéž  ostatně dobře znáte i z běžného nákupu třeba v supermarketu. Co se levně prodává, to většinou za moc nestojí.

Na druhou stranu ani vysoké ceny nemusejí znamenat lepší služby, kdo někdy parkoval přímo na letišti nebo na některém z nejbližších parkovišť, ten dobře ví, že důvodem vysoké ceny často bývá pouze menší dojezdová vzdálenost k terminálům. Je pak už jen na vás, zda vám třeba tři čtyři stovky navíc stojí za to, abyste byli na letišti o několik minut dříve.

Většina parkovišť tak jako my má ceny přibližně uprostřed. Oblíbená střední cesta, jak se říká, zaručuje kvalitu za rozumnou cenu. Aktuální ceny a akce na naše parkování se můžete mrknout zde.

Bezpečnost parkoviště u letiště

Zde se vyplatí obezřetnost. Nejdůležitějším faktorem výběru parkoviště hned po ceně je pro mnoho lidí určitě bezpečnost parkování.

Parkujte na kvalitním parkovišti bez stromů a střech přístavků, ze kterých se při větším větru mohou uvolnit třeba střešní tašky a poničit váš nový vůz a to není to nejlepší přivítání po vaší dovolené.

Parkování Letiště Ruzyně - kamery na parkovištiParkování - hasící přístroj

Na parkovišti s kvalitním zabezpečením se o svůj vůz nemusíte vůbec bát, protože jsou automobily střežené jako oko v hlavě.

Základem bezpečnosti je pevné oplocení parkoviště včetně trvalého uzavření prostoru parkoviště a nočního osvětlení. Spolehlivý a moderní kamerový systém není stále běžným standardem, dobrá protipožární ochrana by měla být samozřejmostí.

Parkování u letiště oplocení

Samozřejmostí by také měla být prostorná parkovací místa. Jsou parkovací místa úzká, že nemůžete ani vystoupit z automobilu? A hned kolmo za vás staví další vůz? Pak ani toto není znakem kvalitního a bezpečného parkování. Nehledě na to, že po příletu než budete moci odjet, si ještě delší dobu počkáte, dokud nevysvobodí váš zaparkovaný vůz.

U nás  klademe veliký důraz na bezpečnost parkování a prostorná parkovací místa. Se zaparkovanými auty se nepřeparkovává ani nepřejíždí.  Vaše vozidlo je u nás na parkovišti v maximálním bezpečí.

Parkování u letiště - prostorná parkovací stání

Navíc naše parkoviště navazuje přímo na náš dům, máme ho tak 24 hodin denně pod kontrolou.

Pojištění vozidla na parkovišti Parkování R7

Ačkoliv se vám to bude zdát, že jsme všechny parkoviště u letiště stejná, není tomu opravdu tak.

Mnoho parkovišť včetně veškerých parkovacích ploch přímo na letišti není pojištěna. Z většího množství parkovišť jsme  pojištěna jen 3 parkoviště. Zajímavé, že? Co to znamená v praxi, na to si jistě každý z vás umí odpovědět.

Při výběru parkoviště proto  doporučujeme sledovat, zda je v podmínkách uvedeno komplexní pojištění vozidel. Budete-li parkovat u nás, o svůj vůz se obávat nemusíte, protože váš automobil bude pojištěný proti odcizení, živelným škodám a škodám způsobenými fyzickými i právnickými osobami.

Poplatky za rezervaci a storno- u nás ne

Kdekdo chce na svých zákaznících jenom vydělat, takže se můžete na mnoha parkováních setkat s platbou zálohy nebo celé částky předem při rezervaci či povinném zaplacení za storno parkování. My sázíme na osobní a slušný lidský přístup, takže předem neplatíte nic, stejně tak v případě storna nepožadujeme žádné platby - nečekaná komplikace se může stát každému.

Odvoz na letiště a z letiště přímo k terminálům

Samozřejmě k této službě patří i odvoz na Letiště V. Havla. Nemusíte mít žádné obavy, jak se na letiště i se svými zavazadly dostanete. Jezdíme ve dne i v noci, a to i svátcích. Cestujete tak pohodlně přímo k terminálu vašeho odletu po celý rok.

Parkování - přeprava na letiště

Ani za větší zavazadla se u nás nepřiplácí. Tak pokud letíte na dovolenou s dětmi a kočárkem nebo letíte s kolem, potápěčskou výstrojí nebo golfovými holemi, jistě tuto možnost přivítáte.

Rezervace a garance parkovacího místa u nás platí

Rezervovat si parkování nebylo nikdy jednodušší. Stačí vyplnit rezervační formulář nebo zavolat na tel.: 737 854 582.

Rezervací vám garantujeme volné parkovací místo. Vždyť kdo z nás chce jezdit před odletem a hledat volné místo k parkování. To asi nikdo z nás.

Parkování u Letiště Ruzyně a doplňkové služby pro vás

Mnohé drobnosti potěší, když budete na vážkách, mezi kterými parkovišti si vybrat. Možná se vám bude líbit Wi-Fi, ale skutečně ji během těch pár minut na parkovišti stihnete použít? Nebo využití bankomatu, když je dostupný v odletových halách na letišti?

Na našem parkování nabízíme to, co je praktické a opravdu přínosné. Pomůžeme vám nastartovat vůz, pokud se mu nebude chtít od nás odjet nebo vám pomůžeme a dohustíme pneumatiky, ale také během vaší dovolené či obchodní cesty automobil vyčistíme a umyjeme, takže bude po vašem příjezdu jako nový a příjemně provoněný.

Věříme, že vám náš článek s výběrem vhodného parkoviště u Letiště Praha Ruzyně a nově také Václava Havla pomohl, a tak budete vědět, na co si dát pozor a jak vybírat.

Pokud vás toto téma zaujalo, nebo máte nějaký dotaz, napište nám, podrobněji se k tématu můžeme vrátit v dalším článku.

Nebo si rezervujte parkování u nás a poznáme se osobně  :-)

Přečtěte si další článek
Zaujal Vás náš článek?

Sdílejte ho na Facebooku

Chcete posílat články na e-mail?

Ochrana proti spamu:
Opište kontrolní text z obrázku. Jestliže nemůžete text přečíst, změňte jej