Vánoce aneb Kam se vydat za zimní romantikou…

Doby, kdy se jezdilo na dovolenou pouze v létě, jsou dávno pryč. Také zima, včetně období Vánoc, je vítanou příležitostí k výletům za příjemnou relaxací nebo za poznáním nových míst. Vánoční pobyty se tak mohou stát netradičním dárkem, který si „pod stromeček“ nadělí celá rodina či parta dobrých přátel. Vypravit se můžeme jak do zasněžených zimních středisek, tak i za sluncem do exotických destinací. Nejkrásnější a nejočekávanější svátky roku tak lze prožít aktivně nebo romanticky, a zimní dovolená může být i plná dobrodružství. Záleží, čemu dáváme přednost…

Výlety v době adventu

Melancholické roční období, kdy se dny krátí, venku je sychravo a obloha stále více šedivější, přímo vybízí k vyhledávání zážitků, které nám tento čas zpříjemní. Zahájit zimní dovolenkovou sezónu, která zahrnuje i oblíbené vánoční pobyty, lze už v době adventu. V poslední týdny roku se tak můžeme vydat na návštěvu k našim nejbližším sousedům – na vyhlášené adventní trhy – a spojit tak příjemné s užitečným. Naplno si užít sváteční a romantickou atmosféru, a navíc i něco hezkého koupit, lze na vánočních trzích ve Vídni, Norinberku, Varšavě nebo v Bratislavě. V těchto „vánočních“ destinacích je možné strávit příjemný prodloužený víkend, třeba jen ve dvou či s celou rodinou.   

Hurá na lyže či běžky

Trávit vánoční svátky nemusíme jen tradičně v teple domova či na chalupě. Na úžasný vánoční pobyt se vyznavači aktivního pohybu stále častěji vydávají do lyžařských středisek v tuzemsku, ale i zahraničí. Zatímco u nás může být paní Zima skoupá na bohatou sněhovou nadílku, ve světových zimních areálech bývá pokaždé sněhu dostatek. Nejblíže máme rakouské ledovce, avšak pro náročné lyžaře se naskýtá ideální sportovní pobyt například ve Švýcarsku. Nadšení sportovci si zde dosyta užijí nejen lyžování, ale i jízdu na snowboardu či běžkách.

Z pošmourné zimy na tropické pláže 

Velmi lákavou představou jsou pro našince i vánoční pobyty u moře. Dlouhé pohodové pláže, azurové mořské vody, nepřeberné množství památek a turistických atrakcí… I tak lze prožít Vánoce, na něž budeme rádi po návratu domů vzpomínat. Hitem jsou například asijské destinace, jako Thajsko nebo Srí Lanka, cílem turistů se ale často stávají také Spojené arabské emiráty či Egypt. Takže máme možnost volby: buď si o Vánocích v televizi zapneme nějaký zajímavý cestopisný dokument, nebo prostě za teplem a sluncem vyrazíme sami.

A až budete přemýšlet, kde zaparkovat auto u ruzyňského letiště v Praze, zkuste třeba naše hlídané parkování u letiště :-) Budeme se na vás těšit.

Přečtěte si další článek
Zaujal Vás náš článek?

Sdílejte ho na Facebooku

Chcete posílat články na e-mail?

Ochrana proti spamu:
Opište kontrolní text z obrázku. Jestliže nemůžete text přečíst, změňte jej