Letecká vyhlídka u Letiště Praha Ruzyně

Odlétáte nebo přilétáte na pražské letiště Václava Havla a rádi byste pozorovali vzlety a přistání letadel? Při troše štěstí se Vám mihne přistávající letadlo nad hlavou, když jedete po R7 kolem letiště, ale pokud jste fandové létání nebo patříte přímo k nadšeným spotterům, tak Vám jistě tak krátký okamžik nestačí.

Pak mám pro Vás tip na vyhlídku u hlavní přistávací dráhy RWY 06/24 v Kněževsi u Prahy, kde se dostanete velice blízko letadel a kde můžete nerušeně pozorovat i fotit celé dění včetně startů a přistání :-)

vyhlídka letadla ruzyně

Najdete zde vyhlídkovou terasu nad úrovní oplocení přistávací dráhy letiště. Jsou tu také informační tabule o různých a nejzajímavějších typech letadel a najdete tu i na některých místech v plotu zvláštní kovová okénka pro skvělé záběry bez ok plot.

Fotogalerie z vyhlídky

řídící věž na letišti v praze

letadlo cargo na pražském letišti

pohled na terminál 1

letadlo easyjet na ruzyni

skupiny letadel na ruzyňském letišti

přistávající letadlo

letadlo z vyhlídky

vyhlídka letadla kněževes


Kde tuto vyhlídku najdete?

  • vyhlídku u ruzyňského letiště najdete u obce Kněževes - do navigace si zadejte tyto souřadnice GPS:  50°06'12.06"N 14°14'59.93"

  • na mapě je vyhlídka označena jako Ruzyně Airport Spotting Point RWY 24/06


Byli jste se podívat na Runway festivalu k 80. výročí pražského letiště? Podívejte se na fotky z této akce. Další zajímavé informace, se dozvíte v článku Poznejte blíže Letiště Václava Havla v Praze.


Přečtěte si další článek
Zaujal Vás náš článek?

Sdílejte ho na Facebooku

Chcete posílat články na e-mail?

Ochrana proti spamu:
Opište kontrolní text z obrázku. Jestliže nemůžete text přečíst, změňte jej