Václav Havel nebo Praha, to je to, oč tu běží

Počínaje 5. říjnem roku 2012 už nebudeme vozit klienty na letiště Praha. Nemějte strach, rozhodně nebalíme kufry, ani nastálo, ani na dovolenou. Toho dne se pouze dovrší rebranding ruzyňského letiště a po pětasedmdesáti letech se přejmenuje na letiště Václava Havla-Praha.

Vox populi, vox Dei

Naši klienti se v názorech na změnu názvu rozchází. „Vznikne tak ohromný galimatyáš, turisté nebudou tušit, kam vlastně přiletěli. Navíc jsou to vyhozené peníze, nejde jen o přepsání nápisu na budově.“ říká Anička při cestě na letiště. Téma ji natolik zvedne ze židle…pardon, sedačky, že se až člověk bojí, aby si tématem nezkazila dovolenou na jihu Francie, kam co nevidět odletí.

Jan, táta od rodiny, vidí změnu názvu opačně: „Václav Havel byl velký člověk a schopný státník. Pojmenovat po něm letiště je to nejmenší, jak mu vzdát hold. Navíc, když mají Francouzi letiště de Gaulla, proč by naše nemohlo také nést jméno významné politické osobnosti?“

Mezinárodní ostuda na mezinárodním letišti

Z pozice pokročilého angličtináře má ale problém s anglickým pojmenováním: „Ve vlastním zájmu bychom na to měli najmout odborníka, abychom si na mezinárodním letišti neuřízli mezinárodní ostudu,“ dodává při příjezdu na letištní parkoviště. Naráží tak na aféru kolem navrhovaného (a podle některých) nepřesného překladu „International Airport Václav Havel“.

Ať už to s přejmenováním dopadne jakkoliv, my víme, kam lidi chtějí jet, a navíc vám s klidným svědomím můžeme slíbit, že i nadále zůstaneme nejlevnějším parkovištěm u letiště Praha. Tedy, Letiště Václava Havla.

Přečtěte si o našem parkování u Letiště Václava Havla v Praze :)

Přečtěte si další článek
Zaujal Vás náš článek?

Sdílejte ho na Facebooku

Chcete posílat články na e-mail?

Ochrana proti spamu:
Opište kontrolní text z obrázku. Jestliže nemůžete text přečíst, změňte jej

Štítky:
letiště Praha Ruzyně, letiště Václava Havla, parkování u letiště Praha