Blog


Notice: Undefined index: image_header_id in /var/www/clients/client2/web25/web/res/template/web/page.phtml on line 8

Notice: Undefined index: meta_description in /var/www/clients/client2/web25/web/res/template/web/article/list.phtml on line 7

Notice: Undefined index: title in /var/www/clients/client2/web25/web/res/template/web/article/list.phtml on line 8
  • Curacao-Dancing Queens1500.jpg

    Curaçao, ostrov s vůní likéru

    Dnes vám s radostí představím jihoamerický ostrov, který je omýván vodami Karibského moře. Jedná se o autonomní ostrov s postavením země v rámci Nizozemského království. Tím voňavým ostrovem je Curaçao. Ostrov je vzdálen od pevniny Jižní Ameriky necelých 100 kilometrů a nabízí směsici kreolské, afroamerické, evropské, levantské a východoasijské kultury. Je to tím, že evropští kolonizátoři přiváželi na ostrov africké otroky, levnou pracovní sílu z indonéské Jávy, která byla po staletí pod nizozemskou správou a doputovali sem i potulní židé – Ahasveři.

  • new york z helikoptéry1.jpg

    Krása New Yorku z vrtulníku - video

    New York nabízí z vrcholu svých mrakodrapů nádherné výhledy. Mezi trojici nejznámějších vyhlídek patří Empire State Building, Top of The Rock na vrcholu Rockefellerova centra a One World Observatory na vrcholku One World Trade Center.

  • Hongkong - tramvaj_1500.jpg

    Hongkong, přístav v deltě Perlové řeky

    1. července 1997 skončila britská koloniální správa tohoto čínského území. Z historického pohledu je třeba psát o třech částech současného Hongkongu. Od konce 17. století pronikali Britové do poměrně uzavřené Číny a uzavírali zde obchody. V Evropě byla poptávka po hedvábí, porcelánu a čaji. Pomocí opia, které Britové masivně do Číny dováželi a později pašovali, přinutili Čínu k válce. První opiovou válku zfetovaná Čína prohrála a roku 1842 se ostrov Hongkong v ústí Perlové řeky stává majetkem britské koruny. V roce 1860 po prohrané druhé opiové válce předává Čína Britům protilehlý poloostrov Kowloon. A konečně třetí část, tzv. Nová teritoria si Britové od Číňanů pronajímají 1. 7. 1898 na 99 let.

  • pas víza.jpg

    Rozšiřování systému E-Visa

    K návštěvě některých zemí je stále zapotřebí vízum. Třebaže český pas je podle mezinárodního žebříčku sedmým nejsilnějším pasem světa, zajistí nám bezvízový vstup (či zjednodušený vízový vstup) jen do 173 zemí a území světa. Bez zajímavosti není, že nejsilnějšími pasy jsou pasy japonské a singapurské, které otevírají k návštěvě 180 zemí světa. Český pas se dělí o sedmé místo s pasy Malty a Nového Zélandu. I toto je důsledek našeho členství v Evropské unii a sdílení Schengenského prostoru.

  • Plazova lanovka, Oděsa 15002.jpg

    Oděsa, netradiční letní dovolená

    V tento mrazivý čas je nejlepší zahřát se u kamen a představovat si svou letní dovolenou. Třeba se už vidíte někde u moře v teple, nebo si představujete přelidněné pláže italského či chorvatského pobřeží, a říkáte si, zda letos včas si zařídíte vše potřebné, abyste v létě pohodlně a příjemně strávili alespoň týden relaxací u slané vody.

  • sapa vietnam 1500.jpg

    Vietnam, země rozmanitosti

    Kdo se chystá navštívit Vietnam, určitě bude mít posléze na co vzpomínat. Tuto podlouhlou zem v jihovýchodní Asii jsem si představovala úplně jinak, než jaká doopravdy byla.

  • Macao - majak Guia 1500.jpg

    Macao, kousek Portugalska v Asii

    Do 20. prosince 1999 držela evropská země poslední koloniální državu. Tohoto dne přišlo Portugalsko o poslední závislé území. V 19. století vnutilo Portugalsko Číně nevýhodnou smlouvu na věky věků o držení tohoto čínského území. Z pohledu mezinárodního práva šlo de facto o okupaci.

  • Jak zvládnout dlouhy let.jpg

    Jak zvládnout dlouhý let?

    Létáte-li do zahraničí a na dlouhé lety často, pak jste si na ně asi už zvykli. Pokud se však chystáte na vícehodinový let třeba do zámoří, Afriky, Asie nebo Austrálie poprvé, připravili jsme pro vás pár rad, jak se na něj připravit a s čím počítat.

  • parkování r7 u letiště praha 1500.jpg

    Přijeď, zaparkuj a leť - aneb co vše umíme...

    Naše rodinná firma se službou parkování u Letiště Praha Ruzyně zabývá již hezkou řádku let. Nejsme žádní nováčci, máme letité zkušenosti a pomáháme vám s parkováním při vašich leteckých cestách do zahraničí. Můžete si tak užívat pohodové dovolené nebo i služební cesty, bez zádrhelů a zbytečných starostí o vaše auto.

  • víza 2018 1500.jpg

    Nové vízové podmínky pro rok 2018

    Závěr roku 2017 přinesl pro držitele českých cestovních pasů dvě novinky. První novinka je potěšující, druhá novinka je lehkým zklamáním.