Blog


Notice: Undefined index: image_header_id in /var/www/clients/client2/web25/web/res/template/web/page.phtml on line 8

Notice: Undefined index: meta_description in /var/www/clients/client2/web25/web/res/template/web/article/list.phtml on line 7

Notice: Undefined index: title in /var/www/clients/client2/web25/web/res/template/web/article/list.phtml on line 8
  • air-travel-396940_1280.jpg

    Otázky a odpovědi k leteckému cestování

    Kdo nikdy neletěl letadlem, pro toho je první cesta obrovským zážitkem a především cestou do neznáma. Ani zkušení cestovatelé ale nevědí všechno a kdykoliv je může něco překvapit. Dali jsme proto dohromady otázky a odpovědi, na které se nás ptáte nebo jste se možná báli zeptat :-)

  • web drozd.jpg

    Bezpečně do zahraničí s DROZDem

    Málokdo projekt DROZD zná, přesto už mnoha Čechům v nesnázích při zahraniční cestě pomohl. Seznamte se dnes i vy s projektem Dobrovolné registrace občanů České republiky při cestách do zahraničí, o který se stará Ministerstvo zahraničních věcí.

  • Kapverdy - ostrov Sal.JPG

    Zaparkuj a leť - kam létáte z Prahy?

    Každým rokem stoupá počet destinací, do kterých si můžete zaletět přímo z letiště Václava Havla. A protože se nás často ptáte, kam se nejčastěji z Prahy létá, s kým se létá nebo kam létají naši zákazníci, sepsali jsme pro vás to nejzajímavější a nejdůležitější v dnešním článku.

  • IMG_7691.JPG

    Jak na levné letenky?

    Levné a kvalitní parkování u letiště Praha jste právě našli, ale jak na nejlevnější letenky? :) Jelikož se poslední dobou čím dál tím víc cestovatelů vydává do světa na vlastní pěst, máme tu pro vás pár základních tipů, jak obstarat co nejvýhodněji letenky a další služby, které jsou na cestách většinou potřeba. Pro přehlednost jsme tyto tipy shrnuli do následujících bodů.

  • Z kupole.jpg

    Řím, věčné město

    Léto je již v půli, vedra nás sužují, ale pokud si někdo ve vyšších teplotách libuje, přijde mu tento tip vhod. Dnes vás chci zavést do Říma. Letní teploty se v Římě šplhají pravidelně nad tropickou třicítku, ale z vlastní zkušenosti vím, že se dají pohodově přežít.

  • Portoriko Kapitol.jpg

    Portoriko, americký ostrov se španělskou tradicí

    Dnes se vám pokusím představit další z ostrovů Karibiku. Tentokrát se však nejedná o ostrov ze skupiny Malých Antil, ale zavedu vás na nejmenší ostrov Velkých Antil. Tím ostrovem je Portoriko, které je pomyslnou spojnicí mezi oběma skupinami karibských ostrovů. Snoubí se v něm půvab malého ostrova s rozlehlostí velkého ostrova, tak se tam určitě nebudete nudit.

  • Kufry, klobouk.png

    Letní dovolená - aneb tahák na co nezapomenout

    Léto a čas dovolených si spojujeme hlavně se zábavou. Na odlet a dovolenou nejen u moře je ale nutné se i dobře připravit. Aby to nakonec nebyly negativní zážitky, které vám ji zkazí. Na co byste před cestou neměli zapomenout? Snažili jsme se sepsat to nejdůležitější na co nezapomenout.

  • P7122438.JPG

    Turecko, změna platnosti pasu

    Od 1.1.2015 došlo ke změně platnosti pasu při cestě do Turecka. Nově bude muset být pas platný minimálně 150 dnů po návratu z dovolené. U cesty do Egypta je to např. 6 měsíců platnosti pasu po vašem návratu z této země.

  • P6282167 kopie.jpg

    Užitečné informace, když letíte z Prahy

    Pokud létáte z letiště Václava Havla v Praze často, pak ho určitě dobře znáte. Jestliže ale letíte poprvé nebo běžně cestujete třeba jen jednou ročně, budou se vám hodit užitečné informace, co kde na letišti najdete.

  • Travel Service omezil občerstvení během letu.JPG

    Travel Service omezil občerstvení během letu

    Česká společnost Travel Service, která provozuje charterové lety a pravidelné linky Smart Wings, od června 2015 omezila bezplatné občerstvení během svých letů. Pokud tak míříte na letní dovolenou třeba na Baleáry, do Řecka, Turecka, Bulharska nebo Tuniska, místo teplého jídla na vás čeká jen bageta a jeden kelímek nealka. Kdo bude chtít víc, musí si připlatit.