Blog Parkování R7 nejen o cestování

  • smartwings online odbaveni.jpg

    U SmartWings se nově odbavíte online

    Pokud létáte často s českými SmartWings, určitě vás potěší, že 13. června zavedla aerolinka snadné online odbavení na většině letů z Prahy.

  • P22293101.jpg

    Bezpečnostní kontrola při odbavení, aneb na co nezapomenout

    Občas si nám naši zákazníci stěžují na bezpečnostní kontrolu na letišti při odbavení, protože přišli o své věci, které se s sebou na palubu letadla nesmí buď vůbec brát, anebo musí být speciálně zabalené v uzavíratelném sáčku. Většinou se jedná o věci, které nosí automaticky s sebou a úplně je zapomenou nechat doma (např. oblíbený kapesní nožík na klíčích, skládací nůžtičky apod.).

  • parkovanir7.jpg

    Příběhy z parkování u letiště

    Jelikož jsme pakování R7 u letiště Praha, zažíváme spoustu příběhů, těch milých, veselých i těch hodně stresujících a leckdy i bláznivých…

  • reklamace dovolené1500.jpg

    Frankfurtská tabulka slev pro reklamaci zájezdu

    Před dvěma týdny jsme vám přinesli článek Jak reklamovat zájezd, dnes se mrkneme na část, o které jste chtěli vědět víc - jak vypadá Frankfurtská tabulka slev a jakou slevu můžete za co požadovat?

  • Petr Novák.jpg

    Digitální nomád Petr jak skloubit cestování a práci

    Nejdůležitější rada při cestování? Nebát se… Petr je digitální nomád. Cestuje po světě a pracuje odkudkoliv. Poznává svět přes couchsurfing..Proč začal cestovat, co všechno zažil, jak se mu líbí Asie nebo co radí začínajícím cestovatelům?

  • reklamace zájezdu pláž.jpg

    Reklamace zájezdu - co a jak je možné reklamovat?

    Ne každá dovolená bývá ideální. Představujete si azurové a průzračné moře, pokoj s výhledem na něj a občerstvení, po kterém se budete ještě týden olizovat... a ono je všechno jinak. Pokud se vám to stane, mohlo by se vám hodit pár tipů, co můžete v takovém případě dělat.

  • 11500.jpg

    Dovolená v New Yorku? Rozhodně ano!

    New York je úžasné město, které hned po pár dnech dokázalo změnit můj dlouho zažitý názor o velkých městech - nemusí být špatná, mohou být i úžasná. A takový je New York. Trávit dovolenou ve městě možná na první pohled nevypadá lákavě, ale když je tím městem “Big Apple”, začne to dávat smysl. A jak jsem již psal, to nejsem zrovna milovník velkých měst.

  • 20160120-23 Gatunska zdymadla1500.jpg

    Panama, země mezi dvěma oceány

    V dnešních dnech plní přední stránky tisku zprávy z Panamy. Nebojte se, nepřidám se k aféře Panamské dokumenty, neboť nevlastním žádnou offshore společnost a ani nemám zahraniční konto. Panamu jsem navštívil letos v zimě, neboť má žena si velmi přála vidět velké lodě. Tak mi nezbývalo nic jiného, než jí toto skromné přání splnit.

  • 20110724-41 Parlament 01.JPG

    Šalomounovy ostrovy a bitva o Guadalcanal

    Třebaže název zní bojovně, nebojte se. Dnes vám chci představit hlavní ostrov samostatného státu Šalomounovy ostrovy. Někde je možné se setkat i s označením Šalamounovy ostrovy, ale to je v současné době zastaralé. Guadalcanal je jedním z ostrovů této země ležící ve vodách Tichého oceánu.

  • 10 cviků, které vám pomohou přežít dlouhý let.jpg

    10 cviků, které vám pomohou přežít dlouhý let

    V únoru jsme pro vás sepsali článek, jak se vypořádat v pohodě s dlouhými lety. Část o cvičení vás zaujala, takže vám teď přinášíme článek s tipy, jak se během letu protahovat a zacvičit, abyste předešli možným zdravotním problémům.

  • 12675074_10208704634198328_551947606_o.jpg

    Létání je moje vášeň a splněný sen

    Je mladá, krásná, pochází z Pardubic, jmenuje se Šárka... a je letuška. Téměř každý den cestuje pracovně po světě na palubě známých aerolinek ze Spojených Arabských Emirátů. Chcete vědět, co taková práce skutečně obnáší a jaké to je mít neustále hlavu i tělo v oblacích? :-)

  • Muzeum nezávislosti1500.jpg

    Kolumbie – kráska se špatnou pověstí?

    Tentokrát vás zavedu do země Jižní Ameriky, kde jsem strávil pár dnů. Tou zemí je Kolumbie. Když jsem se zmínil o tom, že chci navštívit Kolumbii, mnoho lidí si ťukalo na hlavu, a to nepokrytě i přede mnou, a zbytek si na čelo ťukal za mými zády. Kolumbii si stále představujeme jako nebezpečnou zemi, kde bojují vládní jednotky s levičáckými povstaleckými skupinami, popř. s drogovými kartely. Ale je Kolumbie v našich představách takto vykreslená oprávněně?

  • bezpečné cestování.jpg

    Kam je (ne)bezpečné cestovat

    Mnoho z vás nenechávají chladnými zprávy o nebezpečí ve světě, především pak v podobě teroristických útoků. Přesto je stále bezpečné létat na většinu míst, které vás napadají. Abychom vás alespoň trochu zbavili strachu z cestování, připravili jsme pro vás pár tipů, kam nejezdit i kam můžete letět zcela bez obav.

  • vízum.jpg

    Víza, pasy, občanky - co a kam budete potřebovat?

    Jeden článek na téma cestovních dokladů jsme už na blogu měli, ale protože se nás čím dál víc ptáte třeba i na víza, rozhodli jsme se sepsat jeden nový článek. Přečtěte si, do které země budete potřebovat vízum, kde je nutný pas a kam postačí jenom občanský průkaz.

  • wait-1052487_1920.jpg

    Užitečné rady, jak zvládnout spaní na letišti

    Z pražského letiště na Ruzyni to sami znáte - někteří cestující při čekání na odlet chodí, jiní sedí a někteří spí. A právě spaní na letišti bude tématem dnešního článku, protože se o něj hodně z vás zajímá. Pokud budete mít dlouhé mezipřistání, uvíznete na letišti, nebudete chtít jezdit přenocovat do hotelu nebo si jen budete potřebovat během svých cest odpočinout, vyplatí se znát pár základních rad jak na to.

  • zdraví na exotické dovolené.jpg

    Exotická dovolená - jak ji zvládnout ve zdraví

    Před týdnem jsme vám přiblížili, jak je to v exotických destinacích s bezpečností, dnes se podíváme na zdraví. Co byste měli vědět o zdravotních rizicích, než se tam vydáte, a jak se na ně připravit?