Blog Parkování R7 nejen o cestování

  • Golden Gate - San Francisco.jpg

    Krásné San Francisko

    V San Francisku jsme strávili 3 krásné dny a litujeme, že nás tlačil čas a museli jsme tolik zajímavé město opustit.

  • 20140107-15 Monorail Talofofo1500.jpg

    Guam, americký ostrov v Mikronésii

    Sychravý podzim již propukl v plné své síle a je třeba se podívat po teplejším a vlídnějším místě, kde by se podzim dal přečkat. Nabízím vám ke zvážení ostrov Guam. Jedná se o tropický ostrov, který je nejjižnějším ze souostroví Marian. Nachází se v západním Tichomoří a v období listopad – duben nabízí příjemné tropické klima.

  • los angeles1500.jpg

    Překvapení v Los Angeles

    V Los Angeles a jeho okolí jsme strávili 2 dny a 3 noci. A úplně to stačilo. V Los Angeles na nás totiž čekalo nemilé překvapení v podobě těžkého, hutného a šedivého mraku. Ne, nebyla nám zima a ani nepršelo. Jen naše představa zlatavé Venice Beach a blankytně modré oblohy se jaksi neshodovala s realitou. To je tak, když cestujete v červnu, když se západní pobřeží připravuje na léto...
    Místní to nazývají „June Gloom“.

  • Hongkong - výhled na město 1500.jpg

    Jeden den v Hongkongu a tipy na zajímavá místa

    Do této čínské metropole jsme se vypravili docela nedávno a bohužel jenom na jeden den. Letěli jsme na Nový Zéland přes Hongkong, a že tam vystoupíme a město prozkoumáme, nám přišlo jako výborný nápad.

  • 20160822-40 Most sydney1500.jpg

    Sydney, nejznámější australské město

    Když se řekne Austrálie, vsadím se, že každému z nás naskočí automaticky nějaká ikona turistického cíle, která se nachází v tomto australském městě. Je to zajímavé o to více, že Sydney není hlavním městem Australského svazu.

  • ostrov svaté heleny1500.jpg

    Nové letiště na ostrově Svaté Heleny

    Od 14. října 2017 je britský ostrov v jižní části Atlantského oceánu dosažitelný letadlem. Tento nevelký ostrov má strategickou pozici a s dalšími dvěma ostrovy v Atlantiku tvoří britské závislé území Svatá Helena, Ascension a Tristan da Cunha. Z hodin dějepisu si pamatujeme, že zde byl držen a zemřel Napoleon Bonaparte.

  • kamion příběh z parkování.jpg

    Příběh z parkování - Milá společnost

    Již hezkou řádku let vám pomáhám s parkováním a hlídáním aut při vašich cestách na dovolenou, abyste si jí mohli užít v klidu a bez starostí. Zažíváme spoustu příhod a tak vám čas od času nějakou povyprávím. A dnes mám pro vás tuto…

  • mobil smska 1500.jpg

    Příběh z parkování - Zvláštní SMS zpráva

    Dnes se s Vámi podělíme o Slávkův příběh, který se stal před pár měsíci.

    Přišla nám jednou hodně zvláštní a hodně dlouhá sms od našeho stálého a moc milého zákazníka. Každý pátek se vracel posledním letem z Londýna - Lutonu v cca 0.30 hod.

  • 20170603-08 Taxi v Butuceni1500.jpg

    Moldavsko, zapomenutý kout Evropy

    Léto se s námi pomalu, ale jistě, loučí a přichází barevný podzim. Osobně mám rád barvy podzimu, ale spíš mě fascinuje babí léto, kdy je přes den ještě poměrně teplo a ranní mlhy halí barevný les do cudného hávu.

    Věřím, že jste si užili dosyta krás léta a chci vám dnes představit jednu menší evropskou zemi, do které zavítají turisté výjimečně a možná i náhodou. Tou zemí na okraji Evropy i cestovatelského zájmu je Moldavsko. Dříve se užíval název Moldávie, ale ten je v současnosti zavádějící, neboť Moldávií se nazývá větší území, které zasahuje i do sousedních zemí: Rumunska a Ukrajiny.

  • parkování r7 provoz.jpg

    Jaké to je provozovat parkoviště?

    Často se nás při parkování ptáte, jaké to je provozovat parkoviště, co vlastně děláme a jestli to není nuda.
    Realitu vám prozradíme v dnešním článku a odpovědích na vaše dotazy. A nuda to rozhodně není :-)

  • 20170722-31 Cerveny dum1500.jpg

    Lichtenštejnsko, alpské knížectví

    Léto už nám zřejmě svou žhavou tvář ukázalo, ale přesto ještě krásným dnům pro výlety není odzvoněno. Dnes vás zavedu do destinace, kterou mnozí z vás třeba neznají, nebo jen z krátké zastávky při průjezdu Alp.

  • známky rumunsko 1500.jpg

    Poštovné do ČR za pohlednici

    Léto je samozřejmě časem prázdnin a dovolených. Slastné dva měsíce, které jsou doprovázené dlouhými dny, krátkými nocemi, slunečním žárem, dozrávajícím ovocem, letními bouřkami, prudkými přeháňkami, novými přátelstvími, vždy tak rychle utečou.

    Červenec je za námi a před námi máme ještě celý srpen. Ještě nás čeká mnoho letních překvapení a nevyřčených přání, až budou padat hvězdy. Také určitě mnoho z nás má před sebou ještě nějakou cestu, ať už dalekou, nebo jen výlet do nějakého pěkného koutu naší země, či jen návštěvu babičky a jiných příbuzných.

  • Mallorca moře 1500.jpg

    4 top z nejoblíbenějších leteckých dovolenkových destinací 2017

    Často se nás naši klienti ptají, kam se letošní rok 2017 nejvíce létá na dovolenou. Rozhodli jsme se proto pro vás napsat článek, kde jsme sestavili žebříček top 4 letních destinací českých turistů. Díky tomu, že každý den vozíme naše klienty na letiště, o tom máme přehled :-)

  • auckland centrum.jpg

    Auckland, největší polynéské město

    Mnoho lidí přijíždějících na Nový Zéland se Aucklandu vyhýbá jak čert kříže. A já k tomu nevidím žádný důvod. Auckland je město plachet a vulkánů, největší polynéské město a místo, kde se za jeden den můžete vykoupat v poklidném Pacifiku i v rozbouřeném Tasmánském moři.

  • 20170416-23 Katedrala sv ženeva 1500.jpg

    Eurovíkend v Ženevě

    Dnes vás zvu k návštěvě Švýcarské konfederace. Nepozvu vás do hlavního města Bernu, ale představím vám nejzápadnější město této alpské země. Město se nachází na břehu Ženevského jezera (Lac Léman) u odtoku řeky Rhôny z této vodní plochy.

  • Letiště Praha řídící věž kopie.jpg

    Letecká vyhlídka u Letiště Praha Ruzyně

    Odlétáte nebo přilétáte na pražské letiště Václava Havla a rádi byste pozorovali vzlety a přistání letadel? Při troše štěstí se Vám mihne přistávající letadlo nad hlavou, když jedete po R7 kolem letiště, ale pokud jste fandové létání nebo patříte přímo k nadšeným spotterům, tak Vám jistě tak krátký okamžik nestačí.

  • runway festival letadlo 1500.jpg

    Runway festival k 80. výročí Letiště Praha

    Tento víkend 10. 6. – 11. 6. 2017, probíhá na Letišti Václava Havla v Praze víkend otevřených dveří k příležitosti 80. výročí pražského letiště. Akce probíhá přímo na letištní ploše a můžete se těšit na výstavu historických a současných letadel, letištní techniky a na speciální exkurze.

  • 20140830-63 HDR Hrad Vianden 18.jpg

    Lucembursko, malebná země jako dlaň

    Po těch okouzlujících a exotikou vonících dálkách vás dnes vezmu do jediného velkovévodství světa, se kterým nás pojí dlouholeté pouto. Tou zemí je nedaleké Lucembursko. Celá země zabírá rozlohu asi jako pět Prah, přesto (anebo právě proto) má mnohé k nabídnutí. To pouto vzniklo již na začátku 14. století, kdy se rod Lucemburků spojil s rodem Přemyslovců. Jistě si z hodin dějepisu pamatujete, že Jan Lucemburský pojal za manželku Elišku Přemyslovnu, která mu povila syna Václava, ze kterého se díky diplomacii otce stal český král a římský císař Karel IV.

  • bezpečnost na cestách - záchranný kruh.jpg

    Bezpečnost na cestách

    Z mých bohatých cestovatelských zkušeností vím, že všechno záleží na tom, jak přemýšlíte. Pokud jste proti očkování, ale vydáte se do země s malárií a neustále na to musíte myslet, že si ani vysněnou exotickou dovolenou neužijete, radši se nechte očkovat.
    Pokud se tak moc obáváte střevních potíží, myslíte na to i u pití balené vody věřte, že takové myšlenky vám moc nepřidají.

  • Uluru 1500.jpg

    Austrálie - Severní teritorium

    Náš malý seriál o Austrálii již pokračuje čtvrtým dílem. Tentokrát vám představím sever a střed tohoto nejmenšího světadílu. Severní teritorium se vyznačuje některými zvláštnostmi. Třebaže se jedná o velkou plochu, nemá status státu, tudíž jeho legislativu může upravovat federální vláda Australského svazu. Třebaže se jedná o rozlehlé území, je řídce osídlené. Převážnou část tvoří domorodci, kterým se v poslední době říká Austrálci. Možná je znáte pod dřívějším jménem Aboridžinci.