Blog Parkování R7 nejen o cestování

  • P4220025.JPG

    Bezpečné parkování u letiště Praha už nemusí být luxus

    Nekažte si dovolenou obavami o své auto. Bezpečí nemusí být luxus! Doba letních dovolených se rychlým tempem blíží. Už máte jasno, kam se letos vydáte a zda po vlastní ose, nebo pohodlně letecky? Ať tak či onak, jistě si chcete svou dovolenou užít bez nejmenších starostí.Pokud za letním dováděním cestujete letecky, tak hned vyvstává první otázka. Jak se dopravit na letiště?

  • Aruba Přírodní most vysoké rozlišení.jpg

    Aruba - šťastný ostrov

    Po delší odmlce, kterou jsem vyplnil cestováním, vám přináším další tip na báječnou dovolenou. Nizozemské království se skládá z více částí - evropská část Nizozemsko a z nizozemských ostrovů v Karibiku: Svatý Martin, o kterém jsem již psal, Curaçao, Bonaire, Svatý Eustach, Saba a Aruba.

  • Doky vysoké rozliseni.jpg

    Cesta do Hamburku

    Protentokrát jsem pro vás připravil cestu do posledního města na Labi. Tím městem je Hamburk, který určitě znáte coby velký námořní přístav. Kdo však čeká, že se v Hamburku naděje pláží Severního moře, do kterého Labe ústí, bude zklamaný. Hamburk leží asi 100 kilometrů od moře. Přesto do hamburského přístavu vplouvají zaoceánské lodě, neboť koryto řeky je dostatečně hluboké.

  • palau Rock Islands 1500.jpg

    Palau, luxusní dovolená za rozumnou cenu

    Minule jsem vás zavedl do jižního Pacifiku. Tentokrát zůstanu v teritoriu Tichého oceánu, ale nebude to taková vzdálená destinace, tedy relativně k Tonze.

  • tonga_Mapu'a_'a_Vaca1500.jpg

    Tonga, království v jižním Tichomoří

    Tento měsíc jsem pro vás vybral vzdálenou exotickou destinaci. Tou destinací je ostrovní království Tonga, které se nachází téměř proti území naší republiky. Takže právem můžeme psát o obyvatelích jako o protinožcích. Ale nenechte se mýlit, jako já v dětství, i oni chodí po nohách.

  • P8308771.jpg

    Lisabon, až na konec světa

    Nebojte se, nemám v úmyslu psát katastrofické scénáře a ještě k tomu vás tam zvát. Ale nedávno, asi tak před šesti sty lety, se portugalský Lisabon nacházel na konci tehdejšího známého světa. I dnes je Lisabon poměrně vzdálený, a proto vám doporučuji k návštěvě tohoto hlavního města využít leteckou dopravu. Můžete letět s portugalským národním přepravcem přímým letem.

  • P2229286.JPG

    Do Dubaje nově bez víz

    Možná, že plánujete cestu do Spojených Arabských Emirátů. Přemýšlíte co vše vzít s sebou, co ještě zařídit. A možná právě vás odradily další náklady na pořízení víza.

  • PB070052.jpg

    Absolvujte před cestou do zahraničí jazykový kurz

    Před dovolenou řešíte hromadu věcí a snažíte se vše doladit do detailů, abyste si výlet co nejvíc užili. Myslete dopředu a absolvujte jazykový kurz, který vám pobyt nejen usnadní, ale také více proniknete do místní kultury. Koupit ho můžete online a se slevou na portálu Slevykurzu.cz.

  • P6168091.jpg

    Zaparkovat a odletět. Nic víc, nic míň

    Dovolenou si každý představuje jinak, ale na jedné věci se přeci jen shodneme – nikdo si nechce zbytečně přidělávat starosti. Letenky na stole, kufry sbalené, teď už jen vymyslet, kam s autem. Následující text berte jako rady, čeho se vyvarovat.

  • P6297111.jpg

    Vánoce aneb Kam se vydat za zimní romantikou…

    Doby, kdy se jezdilo na dovolenou pouze v létě, jsou dávno pryč. Také zima, včetně období Vánoc, je vítanou příležitostí k výletům za příjemnou relaxací nebo za poznáním nových míst. Vánoční pobyty se tak mohou stát netradičním dárkem, který si „pod stromeček“ nadělí celá rodina či parta dobrých přátel. Vypravit se můžeme jak do zasněžených zimních středisek, tak i za sluncem do exotických destinací. Nejkrásnější a nejočekávanější svátky roku tak lze prožít aktivně nebo romanticky, a zimní dovolená může být i plná dobrodružství. Záleží, čemu dáváme přednost…

  • P6168095.jpg

    Parkování nezná bratra. Ani sestru

    Zadáte-li si do YouTube sousloví „woman parking“, respektive „parkování žen“, zaplaví vás vlna videí, kterým snad ani nebudete věřit. Auta visící z mostů, otočená na střeše. Některým děvčatům nezbývá díky „umu“ než vylézt střešním oknem.

    Samostatnou kapitolou je pak podélné parkování. Před autem metr místa, za autem metr místa, ale i tak slečna zvládne odřít své i cizí auto, a ještě svým vozem zabere půl chodníku. Zkrátka názorná ukázka toho, jak se parkovat nemá.

  • P2229351_copy.jpg

    Václav Havel nebo Praha, to je to, oč tu běží

    Počínaje 5. říjnem roku 2012 už nebudeme vozit klienty na letiště Praha. Nemějte strach, rozhodně nebalíme kufry, ani nastálo, ani na dovolenou. Toho dne se pouze dovrší rebranding ruzyňského letiště a po pětasedmdesáti letech se přejmenuje na letiště Václava Havla-Praha.

  • parkovanir71500.jpg

    Děkujeme za vaši pomoc s průzkumem

    Když jsme vám odesílali v e-mailovém newsletteru náš průzkum s dotazníkem ohledně našeho parkoviště, vůbec jsme nečekali tolik stovek ohlasů a navíc pozitivních. Velmi vám za všechny názory děkujeme a přinášíme vám souhrn, jak to celé dopadlo.